الأحد، 13 أكتوبر 2013

طريقة عمل المقلوبة

1- المقادير


*تجيبى كيلو باذنجان اسود رومى

*وا نصف كيلو لحمة (بتلو او كندوز صغيرة)تقطع شرائح

*2كيلو أرز

*بصلة

*ملح + فلفل + قليل من البهارات أو القرفة.

 


2-ناتى الى طريقة العمل 


*تبلى اللحمة بالبصل المبشور مع الملح والفلفل والبهارات

*اقلى الباذنجان شرائح عادية.

*اسلقى اللحمة .

*رصى الباذنجان فوق اللحمة .

*اغسلى الارز جيدا

*ضعى الارز فوق الباذنجان

*صبى علية بهريز ((الشوربة)) اللحمة واذا احتاج الامر يضاف قليل من الماء لنضع الارز .

*ضعى الاناء على نار هادئة حتى يستوى الارز .

*بعد نضج الارز يقلب فى صحن مسطح كبير بحيث تكون اللحمة فوق الباذنجان ،واخيرا الارز .

                                               

                                     

                          (بالهنا والشفا مع تحيات مدونة الشيف يتحدث)  

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق