طريقة عمل المقلوبة
1- المقادير
*تجيبى كيلو باذنجان اسود رومى
*وا نصف كيلو لحمة (بتلو او كندوز صغيرة)تقطع شرائح
*2كيلو أرز
*بصلة
*ملح + فلفل + قليل من البهارات أو القرفة.
2-ناتى الى طريقة العمل
*تبلى اللحمة بالبصل المبشور مع الملح والفلفل والبهارات
*اقلى الباذنجان شرائح عادية.
*اسلقى اللحمة .
*رصى الباذنجان فوق اللحمة .
*اغسلى الارز جيدا
*ضعى الارز فوق الباذنجان
*صبى علية بهريز ((الشوربة)) اللحمة واذا احتاج الامر يضاف قليل من الماء لنضع الارز .
*ضعى الاناء على نار هادئة حتى يستوى الارز .
*بعد نضج الارز يقلب فى صحن مسطح كبير بحيث تكون اللحمة فوق الباذنجان ،واخيرا الارز .
(بالهنا والشفا مع تحيات مدونة الشيف يتحدث)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق