اليكم الطريقة
1- المقادير
*فرخة وتقطعيها على 12قطعة بعد تنظيفها جيدا
*ملعقة كبيرة سماء (السماء الى هو عبارة عن توابل ودة متوفرة وموجود عند العطار)
*ملعقة بهارات
*نصف كوب ماء بصل
*ثلاث ملاعق خل (الى هو الخل الابيض)
* 2 ليمونة
*ملح وفلفل
*4 بيضات
*2 كوب من الدقيق ذرة (ودة غير الدقيق العادى)
*وبعدها نجيب الدقيق العادى
2-الطريقة
*تجيبى الفرخة واغرزى فيها بالسكينة فى جميع جوانب
*بعد كدة تحطى الكسبرة الناعمة +ماء بصل +البهارات +2ليمونة +الخل +الملح + الفلفل
فى اناء
*وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها (تخلطيها ) جيد مع الخليط وتوضع فى الثلاجة من باليل (تقرينا 12ساعة قبل الطهى)
*تانى يوم اجيب دقيق الذرة واحط علية ملح وفلفل واجيب البيض واضربة بالمعلقة جيدا واضع عليها ملح
*تجيبى الفرخة من الثلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض واخيرا تخلطيها فى الدقيق الذرة
(ولا بد ان تعرفى ان دقيق الذرة هو من يجعلها مقرمشة )
*وتحمر فى الزيت الغزير مغلى جيدا على نار عالية (اول ما تنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كدة توطيها حتى تستوى جيدا من الداخل وتحمر من الخارج )
(ها تاخد بعض الوقت حتى تستوى)

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق